Infusoria

Infusorier kanske inte är ett direkt diskusfoder men indirekt då det krävs som föda till foderdjuren som man matar diskus, daphnier, cyklops, etc.

För att odla fram infusorier använder man bäst ett mindre akvarium på runt 10 liter. En bra temperatur på vattnet är mellan 23 till 24 grader. Man skall inte ha under 21 grader i akvariet.

För att skaffa en bra infusoriekultur görs på följande sätt (Hämtat ur ”Live foods for aquarium fishes” av Johan Rundle). Tycker själv att denna metod fungerar bäst.

Koka upp några liter med vatten och låt sedan vattnet svalna. Rengör akvariet noggrant och häll sedan i det kalla kokade vattnet. Blanda i en halv tesked med mjölkpulver. Snurra runt i tanken så att vattnet blir svagt mjölkaktigt. Efter ca 4 dagar så har vattnet klarnat. Då placerar man en ficklampa vid ena ändan av akvariet. Har man infusorier i tanken kommer då dessa att dras till ljuset.

Detta foder kan sedan användas till att mata sina större foderdjur med som tetraynglen, daphnierna, cyklopsen, etc. Som vi beskrivit innan så finns det flera sätt att mata sina foderdjur; detta är bara ett bland många.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *