Shared aquarium

Det stora sällskapsakvariet behöver inte vara en olämplig plats att föda upp diskus i. Vad man gör är att skaffa sig ett nät (rostfritt eller plast). Genom att placera gallret i ena hörnet av akvariet kan man skaffa sig ett akvarium i akvariet. Lämpligt kan vara att skärma av ca 50 till hundra liter åt sitt par.

Fördelen med denna metod är att det blir mycket lättare för en nybörjare att lyckas att föda upp ynglen. Oftast så har man en bra ytterpump, växter och balans i akvariet. Man behöver nödvändigtvis inte ha sand på botten utan man utnyttjar den stora kapacitet och de inkörda filter man har i akvariet.

Nackdelen är att man får oftast fram en mindre mängd med yngel. Det kan oftast vara svårt att mata på diskusynglen så man får maximal tillväxt.

Tycker man det blir för mycket fisk i det stora akvariet så rekommenderar vi att man flyttar ut några vuxna diskusar. Dessa tål mycket bättre en ny omgivning i ett nytt akvarium än vad känsliga yngel gör.

Fundera igenom vad målet är med odlingen. Är du förstagångsuppfödare som inte bryr dig om du får 10 eller hundra yngel så kan detta vara ett bra alternativ. Vill du låta paret sköta ynglen på helt egen hand så hoppa över nätet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *