februari 17, 2017

Om klubben

Välkommen

Välkommen till Nordiska Diskussällskapet!

Vi är Nordens största förening för dig som brinner för diskushobbyn.

Här hos oss hittar du mängder av matnyttig information kring diskusfisken; artiklar, reseberättelser från Amazonas, tips och trix med mera.

År 2009 anordnade vi vårt första diskuschampionat, då i Stockholm på Fjärilshuset. Uppslutningen var god med utställare, domare och föredragshållare från världens alla hörn. Sedan jobbade vi mot ett nytt championat som gick av stapeln år 2014 i Malmö, och även denna gång blev det en succé. Utställningen var tillsammans med Malmö AF. Sedan tog vi i 2016 och hyrde en del av Baltiska Hallen i Malmö och gjorde en enorm utställning som tom gick ut i Radio Malmöhus. Efter den mässan trodde vi inte att vi skulle orka med att göra en till. Men med tiden glömmer man alla ansträngningar och i april 2018 planerar vi ett stort internationellt championat med utställning av minst 100 akvarier, och i hallen kommer olika föreningar och företag ställa upp montrar. Platsen är i mässhallen vid Gekås Ullared.

Läs mer om detta under fliken Championat 2018.

Som medlem i NDS får du tillgång till vår breda kunskapsbas, och har fritt tillträde till de flesta av våra arrangemang såsom årsmöte och, träffar. Vi försöker träffas ett par gånger varje år på olika platser i Sverige för att diskutera vår hobby och utbyta erfarenheter med varandra. Vid dessa tillfällen brukar vi även arrangera med intressanta föredrag och hålla gemensamma middagar osv.

Du hittar all information kring hur man blir medlem hos oss i forumet i fliken högst upp på denna sida. 

Varmt välkommen till Nordiska Diskussällskapet!

NORDISKA DISKUSSÄLLSKAPETS STYRELSE:

Ordförande Kaj Persson tom 2018.
Vice ordförande Bosse Quiding tom 2019.
Kassör Lars-Olof Omfors tom 2019 .

Ledamot webmaster Oscar Lindahl tom 2018.

Sekreterare Peter Rosberg tom 2019.
Suppleanter Martin Langebäck och Sune Lindblom tom 2018. 
Revisorer: Tony Johansson och Robin Martin tom 2018.
Valberedning till årsmötet 2018 Jon Lans och Mattias Korpi.